+45 23 98 66 45 jan@florum.dk Tilmeld nyhedsbrev
 

Blomsterløg – Blomsterengfrø – Plantekummer
og gartneriartikler.

FLORUM.DK henvender sig primært til medarbejdere hos kommuner, parker, anlægsgartnere,
kirkegårde og boligselskaber

 
1
1


Pictorial Meadows unikke og farverige frøblandinger

Baggrunden for Pictorial Meadows findes på Sheffield Universitet, hvor de to professorer Nigel Dunnett og James Hitchmough har arbejdet i adskillige år omkring udviklingen af blomsterenge.

Pictorial Meadows blev etableret som en udløber af deres arbejde på Sheffield og fungerer i dag som en socio-økonomisk virksomhed med unge mennesker i praktikforløb.  I dag er virksomheden ledet af botaniker Sue France.

Pictorial Meadows er unikke farverige blomstereng-frøblandinger, der hurtigt giver en farverig blomsteroplevelse med en lang blomstringssæson. Blandingerne indeholder ikke græs, som naturengsblandinger ofte gør. I de flerårige blandinger kan der være enkelte prydgræsser tilstede.
Blandingerne er nøje udvalgte og sammensatte, de er beregnet og designet til at give et frodigt blomsterudtryk for få midler, også på større arealer. Ideen med blandingerne er primært at skabe farvestrålende og harmoniske blomsterbilleder, og ikke at efterligne en vild blomstereng.

Blandingerne har været og kan benyttes på mange forskellige lokaliteter, som f.eks.:

• I Parker
• Ved vejanlæg
• På byggegrunde
• På Skoler
• I boligområder
I de efterfølgende afsnit kan du læse mere om etårige & flerårige blandinger.

 

Etårige blandinger

De etårige blandinger skal sås om foråret, typisk fra medio april afhængigt af vejr og lokalitet. Efter ca. 7-9 uger vil jorden være dækket af et farvestrålende blomstertæppe. Pictorial Meadows blandingerne er lavet således, at når en art i blandinger begynder at visne, vil den blive erstattet af en anden art og på den måde give fortsat blomstring fra omkring Skt. Hans og til sent efterår.

Den anbefalede såtæthed er 3 gram pr. m2. Afgørende for et godt resultat er at være omhyggelig ved såningen. Du kan downloade en såning- og vedligelsesvejledning.

Der findes 13 forskellige etårige prydblandinger med sommerblomster, som alle er iøjnefaldende. Blandingerne er testet i Skandinavien og referencer i England er f.eks. Wisley Garden, Eden Project og Chelsea Flower Show.

Der findes forpakninger på 50, 100, 250, 500 og 1000 gram. Derved er der mulighed for at afprøve flere blandinger på mindre arealer.

 

Flerårige blandinger

De flerårige blandinger giver et komplekst og naturligt udtryk, der kommer igen i flere år uden at skulle genså hvert år. Disse blandinger har ikke samme ”flower power” effekt, som de etårige blandinger men har stadig en langvarig og harmonisk blomstring.  Blandingerne er et mix af vilde og dyrkede arter, primært fra Nord og Mellemeuropa, men der er tilført eksotiske arter for at forlænge blomstringstiden.
Blandingerne er for nylig blevet omformuleret, de giver et spændende udtryk og er attraktive for insekter og fugle.
Blandingerne er designet til at give blomstring fra forår til sent efterår. Når beplantingerne er etableret bør de have en årlig nedklipning.
Den anbefalede så-tæthed er 2 gram pr. m2. Det anbefales at såning sker i efteråret omkring august/oktober afhængigt at lokalitet.

Der findes forpakninger på 20, 50, 100, 250, 500 og 1000 gram.